Retorik – no quick fix

– en blogg om det komplicerade i att använda språk, kropp, tanke och handling

Allvarlig kommunikation

by Cecilia Olsson Jers on 17 september, 2011

Tanken är ju att denna blogg ska ha kommunikation i fokus. Just denna vecka är jag i Kavala, den klättrande staden i norra Grekland, och forskar. På flygplanet hit fick jag ta del av ett för mig nytt sätt att informera om säkerhetsbestämmelserna på planet.

Historien byggdes upp kring en förvirrad och lite förörad man som gjorde tokiga saker på väg in i  och i flygplanet. Till exempel gick han  in i informationsskyltar för att han inte hade glasögonen på och han fastnade med slipsen i brickan som finns på flygplansstolens ryggstöd. Allt detta bevittnades av en kvinna, som också hjälpte honom till rätta. De började flirta och den säkerhetsinformation som egentligen var budskapet förvandlades till en kärlekshistoria med humoristiska inslag.

Jag tycker att humor är ett utmärkt sätt att fånga uppmärksamheten i allvarliga saker. Men här är jag inte säker. Jag minns faktiskt inte informationen om säkerheten. Däremot är jag nyfiken på om paret fick varandra. Jag är inte säker på att humor var det bästa att använda här. Eller? Återkommer till ämnet när jag flyger från Grekland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *