Retorik – no quick fix

– en blogg om det komplicerade i att använda språk, kropp, tanke och handling

Forskarnätverk i retorikdidaktik

by Cecilia Olsson Jers on 12 april, 2012

Inbjudan till möte i forskarnätverket i retorikdidaktik

Våren 2011 togs initiativ för att bilda ett forskarnätverk i retorikdidaktik (http://www.hf.uio.no/iln/forskning/nettverk/retorikkdidaktikk/). Nätverket har vid konferensen Literacy – en morsmålsdidaktisk utfordring i Tønsberg i november 2011 genomfört ett symposium med titeln ”Retorik och didaktik” inför en intresserad publik. Nu är det dags att träffas igen i nätverkets namn!

Välkomna till Malmö högskola och fakulteten för Lärande och samhälle den 10 maj. Tanken är att vi inleder med lunch klockan 12.00.  Klockan 13 möts vi i sal F 416 (Orkanen) där vi startar diskussioner och hittar gemensamma nämnare mellan de nordiska ländernas forskning om retorik och didaktik. Dagen avslutas med en middag. Ett preliminärt förslag på innehåll är:

·         Vilken plats ges retorik i norsk, dansk och svensk lärarutbildning? Presentation av en undersökning.

·         Lärande i medielandskapet – vilken roll spelar retoriken?

·         Vad vill ett forskarnätverk i retorikdidaktik? Hur går vi vidare?

Lunds universitet och Malmö högskola bjuder på lunch, fika och middag. Deltagarna får själva stå för eventuella resekostnader och övernattning. Anmäl dig till Cecilia Olsson Jers senast den 5 maj – cecilia.olsson_jers@mah.se

Välkomna!
Anders Sigrell, Jonas Bakken, Sofi Qvarnström och Cecilia Olsson Jers

Orkanen är alltså det namn på byggnaden där Fakulteten för Lärande och samhälle finns. Byggnaden kommer direkt i blickfånget när man kommer till Centralstationen i Malmö och väljer uppgången Anna Lindhs plats när man klivit av tåget. Det är alltså smididgt att ta sig till nätverksplatsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *